Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Piyasalar Hemen Tepki Verdi

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Piyasalar Hemen Tepki Verdi
Piyasaların kilitlendiği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit bıraktı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, hizmet ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu belirtildi.

Ayrıca, dezenflasyonun yılın ikinci yarısında başlamasını öngördü. Ancak, ilave faiz artışına da kapıyı açık bıraktı. Bu karar, ekonomistlerin önceden tahmin ettiği gibi geldi. ,

Politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 45 olarak belirlendi. Geçen ay gerçekleşen toplantıda faiz oranı 500 baz puan artırılmıştı. Merkez Bankası, enflasyonist risklere karşı dikkatli bir tutum sergilemeye devam ederken, politika faizini sabit tutma kararını aldı. Aylık enflasyonun belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası uygulaması devam edecek.

Dezenflasyon ise 2024'ün ikinci yarısında gerçekleşecek. Kurul ayrıca, likidite gelişmelerini yakından takip ederek gerektiğinde sterilizasyon araçlarını kullanmaya devam edecek. Politika kararları, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak şekilde belirlenecek. Bu doğrultuda, enflasyon ve ana eğilim göstergeleri yakından izlenecek ve Merkez Bankası tüm araçlarını kullanmaya kararlılıkla devam edecek.

Etiketler :