Merkez Bankası Başkanı Açıkladı: 500 ve 1000 TL'lik Banknotlar Geliyor!

Merkez Bankası Başkanı Açıkladı: 500 ve 1000 TL'lik Banknotlar Geliyor!
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ekonomi ve üst banknotlarla ilgili sorulara yanıt verdi. Karahan BDDK yetkili faktörlere bağlı olarak düşünülebilir açıklamasında bulundu.

500 ve 1000 TL'lik Banknot Basılacak mı? TCMB Başkanı Karahan Açıkladı! Enflasyon tahminlerini yukarı çeken TCMB Başkanı Karahan, 500 ve 1000 TL'lik banknot basımıyla ilgili soruya dikkat çekici bir yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı toplantısında enflasyon tahminlerini güncelledi ve banknot basımıyla ilgili soruları yanıtladı.

Enflasyon Tahminleri Artırıldı

2024 yılı sonu enflasyon tahmini %2 puan artırılarak %38'e yükseltildi.
2025 ve 2026 yılı enflasyon tahminleri sırasıyla %14 ve %9 olarak korundu.


500 ve 1000 TL'lik Banknot Basımı

Toplantıda Karahan'a 500 ve 1000 TL'lik banknot basımıyla ilgili soru yöneltildi. Sosyal medyada yeni sayma makinelerinin görsellerinin de paylaşılmasıyla gündeme gelen bu konu hakkında Karahan şu açıklamayı yaptı:

"Teknik değerlendirmelere göre karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki kupür kompozisyon değişikliğini dikkatle takip ediyoruz. İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız."

TCMB Başkanı Karahan'ın açıklamaları, 500 ve 1000 TL'lik banknot basımına ihtiyaç duyulması halinde gerekli adımların atılacağına işaret ediyor.

500 ve 1000 TL'lik banknotlar mı geliyor?

TCMB Başkanı, "Üst kupür banknota ihtiyaç olup olmadığı bir çok faktöre bağlı, ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız. Bu konuda düzenleme yetkisi BDDK'da, değerlendirilecekse kendileri gerekli olduğu şekilde açıklama yapabilir. Kırılganlıkları çok artırmayacak şekilde hareket etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz" yanıtını verdi.