SSID'nin açılımı nedir?

SSID, "hizmet seti tanımlayıcısı" anlamına gelir ve herhangi bir Wi Fi ağını benzersiz şekilde tanımlamak için kullanılır . Bunu kablosuz bir ağın IP adresi olarak düşünebilirsiniz. Kurulan her Wi Fi ağının, ağdaki diğer cihazlar ve o ağdaki internet trafiği tarafından tanımlanabilmesi gerekir. Çoğu zaman, çeşitli ağlar kapsadıkları alanlarda çakışmaktadır; bu nedenle, her biri için ayrı bir SSID olmadan, bilgi göndermeye çalışmak en iyi ihtimalle kaotik ve en kötü ihtimalle tamamen işlevsiz olacaktır.

SSID Nedir?

SSID'nin kendisi, toplamda en fazla 32 karakterden oluşan bir karakter dizisidir (buna harfler, sayılar, semboller, noktalama işaretleri ve hatta boşluklar dahildir) . Wi Fi ağları gizli veya yayınlanabilir. SSID yayınlanırsa herkes bu ağı bulabilir ve bağlanabilir. Ancak SSID gizlenmişse kullanıcının o Wi Fi ağına bağlanabilmesi için tam SSID'yi bilmesi gerekir.

SSID Neden Önemlidir?

İster evde, ister işte, ister halka açık bir alanda Wi-Fi cihazı kullanıyor olun, günümüzde çoğu insan internete bağlanmak için Wi Fi ağlarını kullanıyor. SSID sistemi, tüm bu ağların ve cihazların birbirleriyle "iletişim kurmasına" ve internet trafiğinin akmasını sağlamasına olanak tanır.

SSID'mi nerede bulabilirim?

Ağınızın SSID'sini bulmak, kullandığınız cihaza bağlıdır. Bu genellikle basit bir işlemdir ancak bir cihazdan diğerine ve bir cihazın işletim sisteminden diğerine farklılıklar vardır. Yönlendiricinizdeki SSID'yi Bulma Çoğu kablosuz yönlendiricinin varsayılan SSID'si aygıtın herhangi bir yerinde basılıdır. Yönlendirici, modeminize bağlanan ve ardından cihazlarınızı Wi Fi ağına bağlamak için bir sinyal gönderen bir cihazdır. Yönlendiricinizi belirledikten sonra bir çıkartma bulmak için arkasına veya altına bakın. Çoğu durumda, yönlendiricinin varsayılan SSID'si parolayla birlikte burada yazdırılacaktır. Sıfırdan başlamıyorsanız veya SSID'si varsayılan ayardan farklı olan bir yönlendiriciyle çalışıyorsanız, işlem birkaç adım daha gerektirir.

Bilgisayarınızda SSID'yi Bulma SSID'yi bulmanın bir başka hızlı çözümü de bilgisayarınızın kablosuz ayarlarını kontrol etmektir. Wi Fi simgesine tıklarsanız, kullanılabilir kablosuz yönlendirici ağlarının bir listesi açılır. SSID'niz en güçlü sinyale sahip olacağından genellikle ilk sırada listelenecektir. Yönlendiricinizin IP Adresini Kullanarak SSID'nizi Bulma "İnternet protokolü" adresi anlamına gelen IP adresi , cihazınıza atanan kimlik numarasıdır.

Bilgisayarınızdaki açık bir tarayıcıyı kullanarak IP adresini adres çubuğuna yazabilirsiniz. Bu sizi SSID'nin listeleneceği Wi Fi ayarları sayfasına götürecektir. İnternete bağlanmada sorun yaşıyorsanız bilgisayarınızı ethernet kablosuyla doğrudan yönlendiriciye bağlayabilirsiniz.

Ardından, oturum açmanıza ve varsayılan SSID'nizi görüntülemenize olanak tanıyan yönlendiricinin IP adresini yazabilirsiniz.

Not: Ayarlar sayfasına erişim, genellikle (ancak her zaman değil) kablosuz yönlendiriciye de yazdırılan bir yönetici oturum açma adı ve parolası gerektirebilir.

iPhone'unuzda SSID'nizi Bulma

iPhone kullanıyorsanız SSID'nizi Ayarlar uygulamasına giderek bulabilirsiniz . Wi Fi simgesine tıklarsanız yakındaki Wi Fi ağlarının bir listesini görürsünüz. Wi Fi SSID'niz, yanında bir onay işaretiyle birlikte (misafir ağında olsanız bile) en üstte listelenecektir. Android'inizde SSID'nizi Bulma Android kullanıcısıysanız ve varsayılan SSID'nizi bilmiyorsanız cihazınızın Wi-Fi ayarlarına gidin.

Wi-Fi sekmesine tıklayın. Size, bağlı olduğunuz ağ en üstte olacak şekilde mevcut Wi Fi ağlarının bir listesini gösterecektir. Aynı zamanda "bağlı" da yazılmalıdır.

SSID'mi Nasıl Değiştiririm?

Bir noktada SSID'nizi değiştirmek istediğinize karar verebilirsiniz. Bunun nedeni, varsayılan SSID'nizin hatırlanmasının çok zor olması veya yakın çevredeki kablosuz ağlardan öne çıkan bir Wi Fi ağ adı atamak istemeniz olabilir. Sebep ne olursa olsun, bu oldukça basit bir süreçtir. Yönlendiricinizin yönetim arayüzünde oturum açın. Genellikle bu, yönlendiricinizin IP adresini tarayıcınızdaki gezinme çubuğuna yazmayı gerektirir. Wi-Fi ayarlarına gidin. Sahip olduğunuz kablosuz yönlendiricinin türüne bağlı olarak sayfada ağ adınızı değiştirme seçeneğini göreceksiniz. Wi-Fi şifrenizi değiştirmeniz de mümkün olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Turk Arşivi