Kadroya Geçen Sözleşmeli Öğretmenler Eş Durumu Atamalarından Faydalanamıyor!

Kadroya Geçen Sözleşmeli Öğretmenler Eş Durumu Atamalarından Faydalanamıyor!
2024 Özür grubu takvimi yayınlandı. Ancak 7433 ile kadroya geçen sözleşmeli öğretmenler 2024 Ocak eş özründen faydalanamıyor.MEB 2024 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru'yu...

2024 Özür grubu takvimi yayınlandı. Ancak 7433 ile kadroya geçen sözleşmeli öğretmenler 2024 Ocak eş özründen faydalanamıyor.

MEB 2024 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru'yu yayımladı. Sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenler yine mazeret atamasına başvuramıyor. Kadroya geçmesine rağmen 3 yıl şartı konulması kabul edilemez! Sağlık ve aile başta olmak üzere mazeret atamalarında 3 yıl şartı kaldırılmalıdır.

Konu hakkında konuşan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu şu açıklamayı yaptı:

7433 ile, güya, kadroya geçenlere mazeret tayin hakkı verilmemesi kabul edilemez. Bir hukuk devletinde, adı, sözde, ikinci sınıf (!) kadrolu olanlar yaratmak devletin görevi olamadığı gibi tam bir hukuk garabetidir. Hürriyetçi Eğitim Sen, bu, ucube kadrolu komedisinin, bir an önce sona erdirilmesini istemektedir. Bu, yıllarca sözleşmeli diyerek zulmettiğiniz öğretmenleri, kadroya geçirdik diye aldatmak, hatta alay etmek değilse, nedir? Sayın Yusuf Tekin bu haksızlığı ortadan kaldırmak, bir büyük aldatma ve utancı da ortadan kaldırmaktır. MEB, bu büyük ayıptan kurtulmalıdır. Çözülene kadar, ısrarla, takipçisiyiz.

Etiketler :