2024 Yılında Beklenen Soğuk Hava Dalgasıyla İlgili Meteoroloji Uyardı

2024 Yılında Beklenen Soğuk Hava Dalgasıyla İlgili Meteoroloji Uyardı
Türkiye tarihinin en soğuk ve karlı kışı başlayacak.

Türkiye bu kış donacak. Meteoroloji gelen soğuk hava dalgası için "En soğuk kış mevsimi" olacak uyarısında bulundu.

Kar Yağışı Beklentisi: 2024 yılının Ocak ayına girmemize rağmen ülkemizde henüz kar yağışı görülmedi. Ancak meteoroloji uzmanları, Sibayra üzerinden gelecek soğuk hava dalgasının, Ocak ayı ortasında ülkemize ulaşacağını belirtiyor.

Soğuk Hava Dalgası ve Tuna Nehri: Bazı uzmanlar, soğuk havanın Balkanlara inmesi durumunda Tuna Nehri'nin donabileceğini ve tarihi soğuklar yaşanabileceğini öne sürdü.

Kuzey Kutbu Deniz Buzu Seviyeleri: Kuzey Kutbu deniz buzu miktarı, 1981 ve 2010 yılındaki seviyelere yükseldi. Bu durum, ülkemizdeki hava koşullarını etkileyebilecek bir faktör olarak gösteriliyor.

Ankara'nın Soğuk Beklentisi: Meteorolojinin uzun ölçekli hava tahminlerine göre, Ankara'nın 12 Ocak'tan sonra geceleri -7 dereceye kadar ulaşan bir soğuklukla karşılaşması bekleniyor.

Cumhuriyet Tarihinin En Soğuk Günleri Yolda: Uzmanlar, Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günlerinin yaklaştığını belirtiyor. Antalya ve Adana gibi sıcak bölgelerde dahi kar yağışı olacağı öngörülüyor. Ankara'da ise gece hava sıcaklığının -21 derecelere kadar düşebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: baskatip.com Meteoroloji Haberleri

Etiketler :