2024 Aralık Ayı Ek Ders Ücretleri Ne Zaman Yatacak?

2024 Aralık Ayı Ek Ders Ücretleri Ne Zaman Yatacak?
Öğretmenler 2024 Aralık ayı ek ders ücretlerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Konuyla ilgili MEB'den ve Muhasebattan açıklama geldi. Öğretmenlerin Aralık ayı ek ders ücretlerinin ne zaman yatacağı belli oldu.MEB'den ve...

Öğretmenler 2024 Aralık ayı ek ders ücretlerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Konuyla ilgili MEB'den ve Muhasebattan açıklama geldi. Öğretmenlerin Aralık ayı ek ders ücretlerinin ne zaman yatacağı belli oldu.

MEB'den ve muhasebattan gelen yazı şöyle:

Ek Ders, Fazla Mesai ve Fiili Hizmet Ödemesi Hakkında

2023 yılı Aralık ayına ilişkin maaş, ek ders, fazla mesai ve fiili hizmet ödemelerinin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının 2023 Yılı 2 sıra No.lu Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesinde belirtilen süreler dikkate alınarak, yıl bitmeden yapılması gerekmektedir.

Yıl sonu devir işlemleri nedeniyle Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) modülleri 27.12.2023 tarihinde saat 17:30' dan itibaren geçici süreyle kapatılacaktır. Bu nedenle, 2023 yılı Aralık ayına ait maaş, ek ders, fazla mesai ve fiili hizmet ödemelerinin bu tarihe kadar tamamlanması gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Kazım GENÇ

Bakan a.

Daire Başkanı

Maliye Bakanlığınınn duyurusu doğrultusunda bu hafta sonu yapılacak açık lise sınavlarında görev alan öğretmenlerin de sınav görevleri dikkate alınarak eksiksiz olarak ek ders giriş işlemlerinin yapılarak 25 ARALIK PAZARTESİ günü mesai bitimine kadar evrakların onaylanarak müdürlüğümüz muhasebe servisine teslim edilmesi gerekmektedir. 
Aksi takdirde geciktiren okulların ek ders ödemeleri  2024 yılı OCAK ayına bırakılacaktır. 
 
NOT: SINAV HİZMETLERİ BİRİMİ 24 ARALIK ÖĞLEDEN SONRA SINAVDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN EVRAKLARINI MAİL YOLUYLA OKULLARA GÖNDERECEKTİR.

Öğretmenlerin 2024 Aralık ayı ek ders ücretleri ne zaman yatacak?

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda öğretmenlerin 2024 Aralık ayı ek ders ücretlerinin 29 Aralık Cuma günü hesaplara yatacağı belirtilmiştir.

Kaynak: Başkatip.com Memurların Yeni Adresi

Etiketler :