Canan Karatay Ekmek Yerine Bunu Yiyin Dedi Uzmanlardan Cevap Gecikmedi

Cevizin içeriğindeki doymamış yağ asitleri, antioksidanlar, protein, lif ve çeşitli vitaminler ve mineraller, onu besleyici bir atıştırmalık haline getiriyor. Kalp sağlığına olan olumlu etkileriyle bilinen ceviz, kan lipid profili üzerinde olumlu etkiler göstererek kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilir. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilir.

Araştırmalar, ceviz tüketiminin kilo kontrolünde de yardımcı olabileceğini gösteriyor. Cevizin tokluk hissi sağlaması ve metabolizmayı hızlandırıcı etkileri, kilo verme sürecinde destekleyici bir rol oynayabilir.

CNN Türk'teki bir habere göre, yapılan yeni bir araştırma bir avuç cevizin kalp krizini hızla önleyebileceğini gösteriyor. İnsanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde belirgin bir iyileşme kaydedildi. Düzenli olarak ceviz tüketmek veya ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltabilir ve kalp krizine karşı koruma sağlayabilir. Beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, haftada 4 gün boyunca sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağı tüketerek kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltabileceğinizi belirtiyor.

Araştırmada, sağlıklı bir yaşam için günlük tüketilmesi gereken ceviz miktarı da belirlendi. Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağı tüketmek, kan damarlarının durumunu 4 saat içinde geliştirebilir. Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlığını desteklediği ve kan damarlarının esnekliğinde önemli bir rol oynadığı bulundu. Ceviz, Omega-3 (alfa-linolenik asit) açısından zengin bir kaynaktır ve yüksek Omega-3 alımının kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı bilinmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emine Yıldız Arşivi