Evinizi Toplamak İçin Bilmeniz Gereken 6 Japon Düzenleme Tekniği

Evinizi Toplamak İçin Bilmeniz Gereken 6 Japon Düzenleme Tekniği
Japonların dağınıklığı azaltma ve düzenleme teknikleri söz konusu olduğunda öğrenilecek ve ilham alınacak çok şey var - işte bunların ne olduğuna ve bunları evinize nasıl uygulayacağınıza dair bir haberi sizler için hazırladık.

Japonya, minimalist iç mekanlarıyla ünlüdür . İşte , daha minimalist olmanıza yardımcı olabilecek, evinizin dağınıklığını nasıl gidereceğinize dair bazı fikirlerin kısa bir özeti haberimizde. Evinizi sürekli toplu tutmak aslında bir tutku...

1. KONMARİ YÖNTEMİ

Büyük olasılıkla bildiğiniz veya en azından duymuş olduğunuz yöntem ile başlayalım: Marie Kondo'nun KonMari Yöntemi. KonMari Metodu, yalnızca 'neşe uyandıran' öğeleri saklama, bunu yaşam tarzınızın bir parçası haline getirme ve bir daha asla dağınıklığa düşmemenizi sağlama ilkesine dayalı olarak dağınıklığı gidermeye ve organize etmeye odaklanan popüler bir düzenleme tekniğidir.

Diğer birçok dağınıklığı giderme yönteminden farklı olarak, bu yöntem, düzenlemenin duygusal yönünü dikkate alır; insanların sıklıkla uğraştığı şey, dağınıklığı ortadan kaldırmak veya duygusal eşyalar için bir yuva bulmaktır, bu yüzden bu belki biraz daha anlayışlı hissettirir.

Ancak, bir şeyin kalması veya gitmesi konusunda kuralınız olan 'neşe kıvılcımı' ile dağınıklığı gidermeye yaklaşmak her zaman o kadar gerçekçi değildir. Ben Soreff şöyle açıklıyor: 'Mutluluk yaratmayan her şeyi dışarı atarsanız, tuvalet fırçanızdan da kurtulursunuz. Sonuçta aradığımız şeyi bulabilmek istiyoruz çünkü onun bizim mekanımızda bir evi var ve aynı zamanda daha üretken olmak istiyoruz. Attıklarımıza odaklanmak istemiyoruz, bu pişmanlık ve kaygıya neden olabiliyor, tuttuklarımıza odaklanmak istiyoruz. Tuttuğumuz miktara ulaştıktan sonra en iyi depolama çözümüne karar verebiliriz. Tatil dekoru veya hatıra eşyası gibi sık kullanmadığımız eşyalar çatı katı, bodrum veya garaj gibi yerlerde daha uzakta saklanmalı.' Yılın bu zamanında sezonluk kış/yaz değişimini kazaklar, mayolar ve parmak arası terlikler için botlarla yapmak yararlı olabilir.

2.OOSOUJİ

Oosouji, büyük bir yıl sonu temizliği uygulamasıdır. Bu sadece fiziksel temizlikten daha fazlasıdır ve sağlıkla yakından ilişkilidir; bir iyileştirme eylemidir; hem evi hem de zihni temizleyerek yeni yıla taze bir başlangıç ​​yapmaktır.

Oosouji kelimesi kabaca 'büyük temizlik' anlamına gelir. Geleneksel olarak her yıl 28 Aralık civarında gerçekleşir. Amaç, geçmişin artık işe yaramayan olumsuz veya gereksiz kalıntılarını geride bırakarak yeni yılı karşılamaktır. Ancak herhangi bir zamanda gerçekleştirilebilir. Bu yöntemin anahtarı, elinizdeki görevi tamamen taahhüt etmek ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için zamanınızın olmasını sağlayan planlamadır.

3. 5S ÇERÇEVESİ

Kökeni Japon işletmelerden gelen 5S, beş kelime anlamına gelir: Sırala, Sıraya koy, Parlat, Standartlaştır, Sürdür; ev kullanımına kolayca uyarlanabilen bir metodoloji. İşyeri organizasyonunu savunur ve temiz, düzenli ve iyi organize edilmiş bir alan oluşturmak, israfın azaltılmasına ve uzun vadede üretkenliğin optimize edilmesine yardımcı olmak için ev ortamlarına uygulanabilir.

4. DANSHARİ

Danshari, 'yaşam temizliği' anlamına gelir ve bu yöntem tamamen gerçekten ihtiyacınız olmayan şeyleri getirmeyi reddetmekle, bir amaca hizmet etmeyen şeylerden olumlu bir şekilde kurtulmakla ve daha fazlası olduğunuzu fark etmekle ilgilidir.

Maddi varlıklarla olan ilişkimiz üzerine daha derin düşünmeyi teşvik etmek ve daha az-çoktur yaşam tarzını desteklemektir.

5. ANNE

Kabaca “negatif alan” anlamına gelen “Ma” kavramı, “boşluk” veya “duraklama” kelimelerine yepyeni bir anlam kazandırıyor. Sürekli bir şeyler satın aldığımızda ve evlerimizi yeni eşyalarla doldurduğumuzda, meşgul olmaya ve her gün mümkün olduğunca çok şeye uyum sağlamaya çalışıyoruz.

Ma bizi bir süreliğine durduran şeydir, günlük kaosun içinde düşünebileceğimiz bir alan ve zamandır. Bir evde böyle minimalist bir alan, görsel olarak bunalmadan bir yerde nefes almanıza olanak tanır. Bu, uzun vadede başarı elde etmek için dikkate alınması gereken bir şey olabilir.

6. WABİ-SABİ

Wabi-Sabi, dağınıklığı ortadan kaldırma tekniğinden ziyade bir felsefedir, ancak yine de geçerliliğini korumaktadır. Kusurluluğun güzelliğini kucaklamak anlamına gelir. Yeni, kusursuz şeyler satın almak yerine eski ve kusurlu eşyaları takdir etmek.

Minimalizmi hedefleyerek, alanı en üst düzeye çıkaran depolama çözümleri kullanarak ve hayatınıza gerçekten keyif ve değer katan öğelere dikkat ederek başlayabilirsiniz.

Düzenli olarak yeniden değerlendirme, arzu ettiğiniz o güvenli, huzurlu evi yaratmak için organizasyonun zirvesinde kalmanıza yardımcı olacaktır. Minimalizm yalnızca bu kusurların güzelliğini artıracak ve onları daha da belirgin hale getirecektir. Her teknik arasında benzerlikler vardır ve bunlar hem zihninizin hem de alanınızın sağlığı ve temizliği ile yakından bağlantılıdır.

Bu tekniklerin her adımını takip etmeseniz bile, bunları aklınızda tutmak evinizi olumlu yönde etkileyebilir ve bir anlık sakinliğin ne kadar önemli olabileceği konusunda biraz daha düşünmenizi sağlayabilir.

Kaynak: livingetc

Etiketler :