Yaşlı ve Engellilere Ocak Ayı Aylıkları Hesaplara Yatırıldı

Yaşlı ve Engellilere Ocak Ayı Aylıkları Hesaplara Yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklamasında, yaşlı ve engelli vatandaşların ocak ayına ilişkin aylıklarının hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi ile 1,4 milyar lira civarında engelli aylığının hak sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade ederek, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede ocak ayına ilişkin 3,2 milyar lira değerindeki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık." dedi.

Ayrıca, ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında bir artış olacağını belirten Göktaş, "Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle hesaplara yatıracağız." şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler :