USDC Stablecoin Binance'te Kısa Bir Süreliğine 0,74 Dolara Düştü

USDC Stablecoin Binance'te Kısa Bir Süreliğine 0,74 Dolara Düştü
Circle'ın USDC dolara sabitlenmiş stablecoin'i, spot bitcoin (BTC) ETF'sinin bu ay onaylanıp onaylanmayacağına dair şüphe uyandıran bir raporun yol açtığı piyasa çapındaki satış dalgasının ardından bugün üç ayrı olayda 0,74 dolara kadar düştü.

USDC, Binance'teki tether (USDT) işlem çiftine karşı 0,74 $, 0,80 $ ve 0,79 $'a kadar üç artış yaşadı; fiyat her üç durumda da anında 1 dolara geriledi.

Bu durum, bir tüccarın USDT karşılığında USDC satması ve 1$ sabitini korumak için yeterli likiditenin bulunmaması durumunda ortaya çıkabilir.

CoinMarketCap'e göre Binance'in USDC/USDT çifti için %2'lik piyasa derinliği yukarı doğru çarpık durumda; 26 milyon dolarlık siparişler 1,02 dolara, 6,1 milyon dolarlık siparişler ise 0,98 dolara kadar düşüyor.

Bu, bir tüccar 6,1 milyon dolardan büyük bir satış emri verdiğinde fiyatın 0,98 doların altına düşeceği anlamına geliyor.

Saat 09:10'da 6,2 milyon dolarlık hacim vardı, bunu 09.21' de 4,3 milyon dolar izledi. Matrixport tarafından hazırlanan ve SEC'in bu ay bir dizi spot Bitcoin ETF başvurusunu reddedeceğini öngören bir raporun ardından 500 milyon dolardan fazla türev pozisyonları tasfiye edildi.

Bu işlem çiftinin son birkaç ayda birkaç hafif düşüş yaşadığını, ancak bunların hiçbirinin her iki yönde de %4'ü aşmadığını belirtmekte fayda var.

USDC en son Mart ayında Silikon Vadisi bankasının çöküşünün ardından sabit değerini kaybetmişti; Circle'ın kuşatılmış bankada tutulan stablecoin'i destekleyen fonların bir kısmına sahip olduğunun ortaya çıkmasının ardından USDC 0,86 dolardan işlem görüyordu.

Kaynak: Coindesk

Etiketler :