TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Ailesi İle İlgili Yeni İddialar Ortaya Atıldı

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Ailesi İle İlgili Yeni İddialar Ortaya Atıldı
TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a yönelik iddiaların ardından, Erkan Ailesi ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Bu iddialara göre, aile TCMB'ye ait sosyal tesisleri ve İzmir kampını özel olarak kullanıyor, banka personeline talimat veriyor.

DW Türkçe'ye konuşan bir banka yetkilisine göre, Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi, Başkan Erkan'ın talimatıyla tadilat bahanesiyle kapatıldı ve buradaki personel Başkan ve ailesine tahsis edildi. İddialara göre aynı durum, İzmir Özdere'deki kamp için de geçerli. Kampın deprem nedeniyle personel tarafından terk edildiği iddia ediliyor.

Banka yetkilisinin aktardığına göre, Başkan Erkan'ın annesi Gamze Erkan, çocukla ilgilenme bahanesiyle bankada bulunuyor ve yetkisi olmadığı halde çalışanlara talimat veriyor. Ayrıca, Başkan Erkan'ın babası Erol Erkan'ın da resmi görevi olmamasına rağmen bankanın birçok idari birimine müdahale ettiği, personeline ağır psikolojik şiddet uygulandığı iddiaları gündemde.

Bu iddialar, daha önce bir banka çalışanının Başkan Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığı şikayetiyle gündeme gelmişti. Aralık ayında yapılan bir röportajın ise AK Parti'nin PR ajansı tarafından ayarlandığı iddialarıyla bağlantılı olduğu öne sürülmüştü. Başkan Erkan veya ailesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler :