Moody's Beklenen Türkiye Değerlendirmesinde Kredi Notunu 'B3' Olarak Tutabilir, Görünüm 'Pozitif' Olabilir

Moody's Beklenen Türkiye Değerlendirmesinde Kredi Notunu 'B3' Olarak Tutabilir, Görünüm 'Pozitif' Olabilir
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 12 Ocak Cuma gecesi açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesine göre, ülkenin kredi notunun 'B3' seviyesinde tutulması, ancak görünümünün 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltilmesi tahmin ediliyor.

Foreks Haber'in düzenlediği ankete göre, 14 ekonomistten 11'i, Moody's'in görünümü 'pozitif'e yükseltebileceği görüşünü savunuyor. Diğer yandan, 5 ekonomist ise kredi notunun 'B3'ten 'B2'ye yükseltilebileceğini öngörüyor. Bu beklentilere karşın, 5 ekonomist ise kredi notu değişikliği bekliyor; bunlardan 2'si 'durağan' görünüm, 3'ü ise 'pozitif' görünüm olabileceğini düşünüyor.

Moody's'in 2024 takvimindeki değerlendirme, 12 Ocak Cuma gecesi yapılacak ancak kuruluş, takvimde belirtilen günlerde her zaman değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Eğer rapor açıklanırsa, değerlendirme gece yarısından sonra yayınlanacak.

Moody's en son 12 Ağustos 2022'de Türkiye'nin kredi notunu 'B2'den 'B3'e çekerken, görünümü 'Negatif'den 'Durağan'a revize etmişti. 15 Aralık'ta yapılması beklenen değerlendirme ise açıklanmamış, ancak raporunda sıkı para politikası ve uyumlu ücret anlaşmalarının görünümü pozitife çevrilebileceği belirtilmişti.

Etiketler :