Mehmet Şimşek Açıkladı: Ev Kiralarında Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkıyor!

Mehmet Şimşek Açıkladı: Ev Kiralarında Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkıyor!
Baskatip.com - AnkaraMaliye Bakanı Mehmet Şimşek konu kira zam artışlarında yüzde 25 sınırının kaldırılacağını belitti. Gazeteci Nedim Türkmen Maliye Bakanı'nın yüzde 25 kira zammı sınırını uzatmayacağını söylediğini...

Baskatip.com - Ankara

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu kira zam artışlarında yüzde 25 sınırının kaldırılacağını belitti. Gazeteci Nedim Türkmen Maliye Bakanı'nın yüzde 25 kira zammı sınırını uzatmayacağını söylediğini aktardı.

Ev kiralarında ev sahiplerinin kira artışında fahiş fiyatlar vermemesi için çıkarılan men fazla yüzde 25 zam yapılabilir kuralı kalkıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ifade eden Gazeteci Nedim Türkmen "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" dediğini aktardı.

Birinci Eve Farklı İkinci Eve Farklı Vergi Geliyor!

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Gazeteci toplantıya dair notlar aldı.

Türkmen'in, Mehmet Şimşek'in toplantıda söyledikleri üzerine aldığı diğer notlar ise şöyle:

- Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz.

- Firmaların yatırım projeleri için alacakları teknoloji/strateji puanı dikkate alınarak; toplam yatırım tutarı en az 1 milyar Türk Lira’sı olan yatırım projelerine, aracı bankalar kanalıyla Yatırım Taahhütlü Avans Kredi (YTAK) tahsis edilecek vade azami 10 yıl olacak.

Etiketler :