Marketlerde Etiketler Bir Haftada İkinci Kez Değişti!

Marketlerde Etiketler Bir Haftada İkinci Kez Değişti!
Asgari ücret zammı 27 Aralık'ta 17.002 TL olarak açıklandı. Açıklandığı gün etiketlerdeki fiyatları değiştiren market zincirleri 1 Ocak'ta tekrar fiyat değişimine gitti. Bu durum tüketicileri isyan ettirdi.Sürekli etiket değiştiren...

Asgari ücret zammı 27 Aralık'ta 17.002 TL olarak açıklandı. Açıklandığı gün etiketlerdeki fiyatları değiştiren market zincirleri 1 Ocak'ta tekrar fiyat değişimine gitti. Bu durum tüketicileri isyan ettirdi.

Sürekli etiket değiştiren marketlere cezaların ağır olduğunu belirten Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı vatandaşlara şikayet edin çağrısında bulundu.

Marketlerdeki etiket fiyatlarının daha 1 hafta olmadan güncellenmesi tüketicilerin tepkisini çekti. Konuyla ilgili uzmanlar günlük etiket değiştiren marketlerin bile olduğunu belirttiler. Marketlerdeki etiket fiyatları Ocak memur maaş zamları açıklandıktan sonra tekrar değişecek.

Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı etiket fiyatlarındaki değişime dikkat çekerek, "Ekonominin en önemli kaidesi de arz taleptir. Eğer talepte düşme olursa bu satıcılar, binlerce şubesi olan zincir marketler de kendilerini düzenlemek zorunda kalacaklar" açıklamasında bulundu.

Vatandaşlara Çağrı: "Şikayet Edin"

Raftaki fiyatlar ile kasadaki fiyatların farklı olduğu durumlarda raftaki fiyatın geçerli olduğunu söyleyen Avukat Mücahit Saraçlı, "Raftaki etiket farklı, değiştirilememiş ama kasaya geldiklerinde farklı bir ödeme isteniyorsa, tüketicilerin burada yapacakları tek bir şey var. O ürünü almaya mecbur kalmışlarsa alacaklar ama raftaki etiketin fotoğrafını çekecekler. Yine almış oldukları ürünün fişini alarak alo 175'i arayarak o satış noktasını bildirecekler ya da Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat uygulamaları kurumuna müracaat ederek gerekli yasal işlemin başlatılmasını talep edecekler" dedi.

Kaynak: baskatip.com Market Haberleri

Etiketler :