Ev Sahibi Mahkemeye Verdi Kiracıdan 9 Aylık Kira Ücretini Geri Alacak!

Ev Sahibi Mahkemeye Verdi Kiracıdan 9 Aylık Kira Ücretini Geri Alacak!
Ev sahibi kiracı tartışmalarında mahkeme yeni bir karara imza attı. Ev sahibinin kiracı paylaşımı ise hem tepki çekti. Ancak mahkeme kararını destekleyenler de oldu.

Arkadaşlar Kira Tespit Davam bugün karara bağlandı. 2023 Ekim ayında açtığım dava 6-7 ay gibi bir sürede karara bağlanmış oldu. 2400 TL kiram mahkeme kararıyla 11100 TL oldu. Şimdi geriye dönük yaklaşık 69.000 TL kiracıdan para alacağım. Adam 8 ayda beni 69.000 TL dolandırmış.

Olayların kısa özeti:

Ev Sahibi ne talep etti?

Ben 15.000 istemiştim. Hakim bilirkişi raporu üzerinden %10 indirim yaptı. Çevrede emsal kiralar 15-20 arasında. Yine biraz düşük kalmış olsa da kiracıyla muhatap olmaktan iyidir.

Avukat Masrafı ne kadar tuttu?

20.000 TL ödedim. Tanıdık olduğu halde. Ama avukat il dışından adam her mahkemeye kendi aracıyla gitti. Zaten en az 6000-7000 mazot parasına gitmiştir.

Kiracı kaç yıldır oturuyor?

9 yıllık kiracı. Ama 3-4 yıldır beni oyalıyor evi 3 ay içinde boşaltacağım diye. Karşı karşıya gelmemek için hep sabrettik. Ama kesinlikle bu işlerde profesyonel bir şekilde hareket etmekte yarar var. Asla beklememek lazım. Verin bir avukata o uğraşsın.

Bu kararın ardından yorumlar ise üzücü tabloyu ortaya çıkardı.

Hak hukuk işlemiş kendince ama başka yerde haksızlıklar olmuş malesef. 9 yıldır oturuyormuş. Kötü veya kirasını aksatan biri de değilmiş belli ki. Zoruma giden emekliyi o sefalete sürükleyenleri de ilahi adalete bırakıyor olmak.

Etiketler :