En İyi Kripto 2024: Kazandıracak 10 Kripto Coin

En İyi Kripto 2024: Kazandıracak 10 Kripto Coin
Finansın geleceğinin her seferinde tek bir dijital parayla şekillendiği, kripto para birimlerinin göz kamaştırıcı dünyasına hoş geldiniz. 2024'e adım atarken, kripto alanı en çılgın beklentilerimizin ötesinde bir gelişme göstererek...

Finansın geleceğinin her seferinde tek bir dijital parayla şekillendiği, kripto para birimlerinin göz kamaştırıcı dünyasına hoş geldiniz. 2024'e adım atarken, kripto alanı en çılgın beklentilerimizin ötesinde bir gelişme göstererek yeni fırsatlar yarattı ve finansal manzarayı dönüştürdü. Bu haberimizde, 2024'ün ses getiren ve işlem yapma, yatırım yapma ve zenginlik oluşturma şeklimizde devrim yaratmaya hazır en iyi kripto para birimlerini keşfedeceğiz.

Bitcoin'in hızlı yükselişinden yenilikçi altcoinlere kadar kripto piyasası, merkezi olmayan bir gelecek vaadinden yararlanmak isteyen toplumun her kesiminden yatırımcıyı kendine çekti. En iyi kriptoya ilişkin uzman analizimiz, sürekli değişen bu ortamda size rehberlik edecek ve teknolojik yenilik, pazar performansı ve gerçek dünyada benimsenme açısından öne çıkan en umut verici kripto para birimlerini vurgulayacaktır.

Yani ister deneyimli bir kripto meraklısı olun, ister dijital para birimleri dünyasına adım atmak isteyen meraklı bir yeni gelen olun, 2024'ün en iyi kripto para birimlerine ilişkin kılavuzumuz sizi uzman bilgisi ve içgörülerle donatacaktır.

En İyi Kripto 2024

Kripto paraPiyasa değeriHacimLikiditeTokenomik
BitcoinBTC ?Çok yüksekÇok yüksekÇok yüksekOrta
EthereumETHÇok yüksekÇok yüksekÇok yüksekHarika
Binance CoinBNBYüksekYüksekYüksekOrta
Cardano ADAYüksekOrtaOrtaTamam
Polkadot DOTYüksekOrtaOrtaTamam
Solana SOLYüksekYüksekYüksekOrta
Poligon MATİKYüksekYüksekYüksekHarika
Çığ AVAXYüksekOrtaOrtaHarika
Thorchain RUNEOrtaOrtaOrtaHarika
Dogecoin DOGEYüksekYüksekYüksekKötü
2023'te Büyüme Potansiyeli Olan Kripto Paralar

Hızlı bir özet Kripto para birimleri veya daha doğrusu Kripto Varlıkları (bunların hiçbiri bir merkez bankası tarafından dağıtılan gerçek para birimleri olmadığından) yıllar içinde her yatırımcı için merkezi bir konu haline geldi. Dağıtılmış defter teknolojisine (örneğin bir blockchain) dayanan bu madeni paralar veya tokenler farklı biçimlerde gelir; en popüler olanı Bitcoin'dir.

Genellikle "Dijital Altın" veya "Küresel Rezerv Para Birimi" olarak anılan Bitcoin, benimsenme ve piyasa değeri açısından lider konumda olsa da, artık gerçek dünya varlıkları tarafından desteklenen tokenlardan kullanılan kripto yerel tokenlara kadar milyonlarca varlık var.

NFT biçiminde faydalı ve hatta dijital sanat eserleriyle. Bu yeni varlık sınıfının güzelliği, internet bağlantısı olan herkesin kullanımına açık olmasıdır.

Blockchain, dünyanın aracılara güvenmeye gerek kalmadan değer aktarmasını sağlar ve bu tür işlemlere yönelik hesaplama birimleri, çoğu kişinin madeni para veya jeton olarak adlandırdığı birimlerdir. Yolsuzluk, enflasyon ve genel güven kaybı dönemlerinde bu devrim insanlık için doğal bir süreç olup, bugün karşı karşıya olduğumuz pek çok sorunu çözme potansiyeline sahiptir. Teknoloji her zaman tarafsız olsa ve hem iyi hem de kötü yönde kullanılabilse de, diğer tarafa bakmak mantıksız olacaktır. Beğensek de beğenmesek de büyük bir değişiklik gerçekleşiyor; ancak henüz erkenciyiz ve erken benimseyenlerin bundan kâr elde etme şansı oldukça yüksek.

2022'de kripto piyasası birçok zorlu denemeyle karşı karşıya kaldı. Birincisi, Terra Stablecoin UST'nin ekonomik başarısızlığı, tüm ekosistemin kademeli olarak çökmesine yol açarak teknolojinin kendisinin yararlılığı konusunda şüphe uyandırdı (her ne kadar amaçlandığı gibi çalışıyor olsa da). Kısa bir süre sonra, kripto borsası FTX etrafındaki büyük skandal ve Sam Bankman-Fried (SBF) yönetiminin dolandırıcılık eylemleri sadece yatırımcıları değil, daha da önemlisi düzenleyicileri sarstı.

Peki geçen yılın en büyük çıkarımı nedir? Muhtemelen şu satırlarda bir şey:

  • Aşırı heyecanlı ve neredeyse yanıltıcı bir piyasada gerekli bir temizliğin yapıldığını, yüksek faiz vaatlerinin ve büyük yatırım katlarının kötü risk yönetimine yol açtığını gördük
  • Teknoloji yapması gerekeni yapıyor ve sıklıkla yanlış kullanılsa da temelleri güçlü kalıyor
  • Kripto yüksek riskli bir alandır ve "çok geç" değiliz ancak gelecekte yine harika fırsatlar göreceğiz
  • Düzenleme sert bir darbe vuracak ancak bu pazarın gelişmesi için bazı temel temelleri oluşturacak
  • Bu öğrendiklerimizle şimdi 2023'e nasıl hazırlanabiliriz ve yatırım yapılacak en iyi kriptoyu nasıl bulabiliriz?

Kripto Para Yatırımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Piyasa değeri

Piyasa Değeri, madeni para veya jeton başına fiyatın dolaşımdaki toplam madeni para veya jeton miktarıyla çarpılmasıdır. Kriptoda sıklıkla "Mevcut Piyasa Değeri" ile "Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri" arasında ayrım yapmamız gerekir. Birincisi, bugüne kadar mevcut olan tüm madeni paraları veya tokenleri içerirken, ikincisi aynı zamanda hala kilitli olan ancak gelecekte kripto madenciliği veya kripto staking gibi süreçler yoluyla piyasaya sürülecek olan tüm madeni paraları veya jetonları içerir.

Bu iki değer arasında büyük bir fark varsa, daha fazla token (arz) piyasayı (talep) karşıladıkça fiyatın gelecekte düşmesi çok muhtemeldir. Bu rakamlar muhtemelen uygulanabilir bir yatırımın belirlenmesinde en önemli faktördür ve tek bir token biriminin fiyatını karşılaştırırken genellikle göz ardı edilir. Bazı tokenlerin fiyatı 0,00001€ olduğu için, eğer 100.000.000.000.000 token mevcutsa, hala çok yüksek bir piyasa değerine sahip olabilir. Bu, yaklaşık olarak Google'ın değeri olan 1 Trilyon Euro'luk bir piyasa kapitalizasyonuna yol açacaktır (ve muhtemelen Google kadar değerli değildir, bu nedenle insanlar bunu anladığında fiyatın hızlı bir şekilde düşmesini bekleyin).

İşlem hacmi

Bir varlığın yüksek ve tutarlı işlem hacmi genellikle çok iyi bir işarettir. Bu, daha fazla ve/veya daha büyük tarafların ilgilendiği anlamına gelir ve birden fazla kripto borsasının ticaret sunması muhtemeldir. Yüksek işlem hacmi, bir varlığa daha yüksek erişilebilirlik anlamına gelir.

Birçok kişi tarafından en iyi kripto para olarak kabul edilen Bitcoin, Kasım 2022'deki çöküşü sırasında en yüksek işlem hacmine ulaştı ve bir günde 400 milyar doların üzerinde işlem gördü.

Likidite

[caption id="attachment_3145" align="alignnone" width="1024"]En İyi Kripto 2024: Kazandıracak 10 Kripto Coin En İyi Kripto 2024: Kazandıracak 10 Kripto Coin[/caption]

Likidite ve işlem hacmi birbiriyle ilişkilidir, çünkü işlem hacmi ve fiyat hareketleri bir şekilde likiditeyi gösterir. Yüksek işlem hacmi artı düşük fiyat hareketleri çoğunlukla yüksek likidite anlamına gelir, ancak (kasıtlı olarak tetiklenen) istisnalar da olabilir. Gerçek likidite, özellikle merkezi olmayan borsalar söz konusu olduğunda yatırımcı açısından çok önemli bir rakamdır. Likidite, yeni coin ve token'larda sıklıkla sorun olan pozisyonunuzdan ne kadar kolay çıkabileceğinizi gösterir.

Likidite çok düşükse, örneğin yatırımınızın 10 katından azsa, o varlığı mevcut piyasa fiyatından satmanız imkansız olacaktır. Dolayısıyla, düşük likiditeye sahip varlıklara yalnızca o varlığı daha uzun bir süre tutmayı planlıyorsanız ve gelecekte likidite artışı bekliyorsanız yatırım yapmalısınız. Kullanım örnekleri ve gerçek dünyada benimsenme Her şirkette ve ürününde olduğu gibi, gerçek bir kullanım senaryosunun (veya en azından bir geleceğe yönelik görünümün) ve kâr getiren ödeme yapan müşterilerin olması gerekir.

Bir madeni paraya veya tokene bakarken, bu kullanım durumunun ne olabileceğini ve ürünün bir noktada oraya ulaşmasının gerçekçi olup olmadığını kendinize sormanız önemlidir. Daha da derine inebilir ve ürünün bakım maliyetlerini dengelemek için ne kadar benimsemenin (örneğin, ürünü kullanan ve ürün için ödeme yapan kişiler) gerekli olduğunu hesaplayabilirsiniz; bu, gerçek değerin üretildiği noktadır. Bunu bir projenin mevcut piyasa kapitalizasyonuyla karşılaştırmak çoğu zaman ilginç bir sonuca yol açabilir.

r tokenin ekonomisini tanımlar ve ürün ve ekip olağanüstü olsa bile kötü bir yatırımı hızla ortaya çıkarabilir. Arz ve talep token fiyatını belirler, dolayısıyla ikisi arasındaki denge ve bunun nasıl gelişebileceği bir yatırımın potansiyelini gösterir. Kendine sor: Jetona ne için ihtiyacım var? Ürün başarılı olursa tokena talep var mı? Gelecekte yeni tokenlar üretilecek mi ve bu nasıl ve ne zaman gerçekleşecek?

Tokenlar ekip ve ilk yatırımcılar için kilitli mi ve ne zaman açılacaklar? (Muhtemelen daha düşük bir fiyata satın aldılar ve ellerinden geldiğince kar elde etmek isteyebilirler.) Tokenlar yakılabilir mi (yok edilebilir) ve eğer öyleyse, bu arz düşüşünü tetikleyen şey nedir? Geliştirme Takımı Dijitalleşme çağında teknolojik omurga büyük önem taşıyor. Kendine sor: Token tabanlı bir projenin arkasındaki ekip hakkında ne biliyorum? Onların geçmişi nedir? Becerileri mi? Sizce bu sözleri yerine getirebilecekler mi? Proje üzerinde gerektiği kadar çalışıyorlar mı? Birçok kripto geliştirme ekibi, yaptıkları asıl işi gösteren GitHub profillerine ilişkin bilgiler veriyor. Bunu kendiniz değerlendirecek bilginiz yoksa, bir projeye yatırım yapmadan önce bunu yapabilecek biriyle konuşmak mantıklı olabilir.

Topluluk desteği

Topluluk artık yarın bir ürünün kullanıcıları ve müşterileri olabilir. Bunu hesaba katmak ve topluluğa daha yakından bakmak önemlidir. Kendinize şu soruları sorun: Topluluk gerçek mi? Yoksa Twitter/Discord vb. sitelerdeki takipçiler sadece boş hesaplar mı? İnsanlar ürünle gerçekten ilgileniyor mu yoksa sadece spekülatör mü? Topluluk çoğunlukla spekülatörlerden ve hızlı ödüller, bedava kripto, airdroplar, beyaz listeler vb. için çiftçilik yapan insanlardan oluşuyorsa, varlık ticarete konu olduğunda büyük bir satış baskısı oluşması muhtemeldir.

Güvenlik ve şeffaflık

Geçmişte çok sık gördüğümüz gibi bu iki faktör, eğer iyi yürütülmezse saniyeler içinde bir projeyi ve değerini bozabilir. Güvenlik hataları hiçbir zaman blockchain veya teknoloji düzeyinde meydana gelmez; ister özensiz kod ister yönetişim eksikliği olsun, çoğunlukla insan düzeyinde meydana gelir.

Çoğu durumda güvenlik sorunları kasıtlı olmasa da, gerçek dolandırıcılıklar kasıtlıdır. Yeterli şeffaflığa sahip olmak, dolandırıcılık davranışlarını erkenden tespit etme şansını artırır. Kendine sor: Kimin koda kritik erişimi var? En kötü durum senaryosu nedir? Tek bir başarısızlık noktası var mı (örneğin bir kişinin akıllı sözleşmeyi değiştirmek için özel anahtarları elinde tutması)? Şeffaf olması gereken herhangi bir bilgi gizlenmiş mi? Verim Geçmiş performans gelecekte ne bekleneceğine dair harika bir göstergedir, ancak her zaman elbette bir garanti değildir. İyi performansa sahip projelerin piyasa değeri kanıtlanmamış olanlara göre daha yüksek olsa da risk önemli ölçüde daha düşük olabilir.

Özellikle şu anda yaşadığımız gibi ayı piyasalarında ve belirsizlik zamanlarında, token değerinde büyük bir kayıp yaşamış, iyi bir geçmişe sahip projeleri aramak harika bir strateji olabilir. Ekip iyi finanse edilirse ve ürünlerini böyle zamanlarda teslim ederse umut verici bir yatırım olabilir.

2024'ün En İyi Kripto Trendleri

Kripto dünyasında yeni trendler ara sıra ortaya çıksa da, bunlardan bazılarının yeni trendlerin ortaya çıkmasına zemin hazırladığını ve hatta temel oluşturduğunu gördük.

Geçtiğimiz yıllarda ve muhtemelen 2023'te de en yaygın trendler arasında şunlar yer alıyor: Merkezi Olmayan Finans (DeFi) DeFi'nin amacı, geleneksel finansal sistemi ve onun tüm araçlarını blockchain'e yansıtarak onu güvenilir ve programlanabilir hale getirmektir.

2019'da başlayan şey şu ana kadar tüm kripto kullanıcıları için devasa bir altyapı haline geldi. Kullanılabilirlik çoğu yerde hâlâ eksik olsa da DeFi protokolleri gelecekteki finansal ekosistemin omurgası olmaya devam edecek.

Popüler DeFi kullanım örnekleri şunları içerir: Staking Borç Verme ve Borç Alma Likidite Madenciliği Stablecoin'ler Sentetik Varlıklar Değiştirilemez Tokenlar (NFT'ler) NFT'ler son yıllarda en çok benimsenen varlıklardan biri haline geldi, hatta teknoloji dışı kişileri kripto alanına dahil etti, çünkü nihayet bakabileceğiniz ve hatta kendi ellerinizde "tutabileceğiniz" görünür bir şey vardı.

Ancak NFT'ler aslında sanat eseri değil, benzersiz, takası mümkün olmayan bir varlığın hesap birimidir. Bu, sanatın yanı sıra başka birçok şeye de gönderme yapabilir, örneğin: (Sanal) gayrimenkul Oyun karakterleri ve öğeleri Koleksiyonlar Müzik Biletleme..

2024'te Dikkate Alınacak En İyi Kripto Para Birimleri

1.Bitcoin (BTC)

Piyasa Değeri : Çok Yüksek (daha az değişken, ancak daha az olumlu)

İşlem Hacmi : Çok Yüksek

Likidite : Çok Yüksek

Kullanım Durumu/Evlat Edinme : Harika (açık, yaygın ve büyük pazar)

Tokenomikler : Orta (ihmal edilebilir enflasyon ve sonuçta sınırlı arz)

Geliştirme Ekibi : Harika (büyük ve kanıtlanmış)

Topluluk Desteği : Harika (büyük topluluk)

Güvenlik ve Şeffaflık : Sınıfının En İyisi Performans : Harika

Bitcoin bir nedenden dolayı en üst sırada yer almaya devam ediyor. Birçok kişi tarafından en iyi kripto olarak kabul edilir ve gerçek para olarak kullanılmaya en yakın olanıdır. Bitcoin son 14 yılda ayakta kaldı ve büyüdü, net bir kullanım alanına sahip ve yaygın benimsenmesinden büyük fayda sağlıyor. Her portföyde bulunması gereken bir eser. Büyük piyasa değeri nedeniyle, Bitcoin'in kısa vadede 1000 kat kazanacağı günler muhtemelen sona ermiştir; bu nedenle, yüksek risk ve büyük kazançlar arıyorsanız, Bitcoin yanlış varlık olabilir.

2.Ethereum (ETH)

Piyasa Değeri: Çok Yüksek (daha az değişken, ancak daha az olumlu)

İşlem Hacmi: Çok Yüksek

Likidite: Çok Yüksek

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Harika (açık, yaygın ve büyük pazar)

Tokenomik: Harika (Ethereum birleşmesinden bu yana deflasyonist ve sınırlı arz)

Geliştirme Ekibi: Harika (büyük ve kanıtlanmış)

Topluluk Desteği: Harika (büyük topluluk)

Güvenlik ve Şeffaflık: Harika (Blockchain güvenli ve şeffaf olsa da, kötü amaçlı akıllı sözleşmeler sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir)

Performans: Harika Ethereum birçok “en iyi kripto” listesinde ikinci sırada yer alıyor. Geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) oluşturmasına ve akıllı sözleşmeler yürütmesine olanak tanıyan bir blockchain platformudur. Ethereum geçmişte kendini kanıtlamış ve piyasa değerine göre haklı olarak ikinci en büyük kripto varlığı olmasına rağmen, herkes onun sonsuza kadar bu konumda kalacağına inanmıyor. İyi bir risk yönetimi için kripto yatırımcı portföyünde eksik olmamalıdır.

3.Binance Coin (BNB)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Yüksek

Likidite: Yüksek

Kullanım Örneği/Benimseme: Harika (geniş kullanıcı tabanı ve Binance tarafından sürekli yenilenen kullanım örnekleri )

Tokenomikler: Orta (arzı azaltmak için yakma mekanizması harika, ancak ilk satış hala toplam arzın büyük bir kısmını piyasa üzerinde büyük etki yaratabilecek kurucuların ve ilk yatırımcıların elinde yoğunlaştırıyor)

Geliştirme Ekibi: Harika

Topluluk Desteği: Harika

Güvenlik ve Şeffaflık: Kötü (ne yazık ki Binance Smart Chain, Binance Chain ve bir borsa olarak Binance'in kendisi, kesin bir güvenlik riski oluşturan küçük bir grup güçlü kuruluş tarafından kontrol ediliyor)

Performans: Harika

En büyük "borsa parası" olarak adlandırılan BNB, token için giderek daha fazla kullanım alanı sunarak farklı yönlerde gelişmeye devam ediyor (örneğin Cosmos zinciri, EVM zinciri ve Binance CEX kullanıcıları için bonuslar). Ne yazık ki, tüm bunlar hala çok merkezi bir temel üzerine inşa edilmiş durumda ve düzenleyici etkiler veya kötü aktörlerin hileli davranışları nedeniyle çökebilir. Sonuçta burada bir yatırım kararının biraz güvene dayalı olması gerekiyor.

4.Cardano (ADA)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Orta

Likidite: Orta

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Harika (açık, yaygın ve büyük pazar)

Tokenomikler: Tamam (arzı azaltmak için yakma mekanizması harika, ancak ilk satış hala toplam arzın büyük bir miktarının piyasa üzerinde büyük etki yaratabilecek kurucuların ve ilk yatırımcıların elinde yoğunlaşmasına neden oluyor)

Geliştirme Ekibi: Harika Topluluk Desteği: Harika

Güvenlik ve Şeffaflık: Harika (Blockchain güvenli ve şeffaf olsa da, kötü amaçlı akıllı sözleşmeler sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir)

Performans: Harika

Cardano, merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak ve çalıştırmak ve akıllı sözleşmeleri yürütmek için daha verimli, sürdürülebilir ve birlikte çalışabilir bir platform sağlamayı amaçlayan bir blockchain platformudur. Akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesini ve yürütülmesini sağlamak ve aynı zamanda diğer blockchain platformlarını rahatsız eden ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve sürdürülebilirlik konularını da ele almak için tasarlanmıştır. Cardano, güçlü bir topluluğa ve aynı zamanda birçok düşmana sahip, oldukça kutuplaştırıcı bir proje. Geliştirmeye yönelik derin araştırma yaklaşımları onları diğer projelerden daha yavaş ama potansiyel olarak daha dirençli kılıyor.

5.Polkadot (DOT)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Orta

Likidite: Orta

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Orta (hedef pazar net, ancak benimseme henüz erken)

Tokenomik: Tamam (parachain açık artırmaları için DOT'u kilitleme ihtiyacı, dolaşımdaki arzı büyük ölçüde azalttı ancak aynı zamanda gelecekte büyük kilit açma işlemlerinin gerçekleşmesi durumunda riskli bir faktördür) Geliştirme Ekibi: Harika

Topluluk Desteği: Orta Güvenlik ve Şeffaflık: Harika (Blockchain güvenli ve şeffaf olsa da, kötü amaçlı akıllı sözleşmeler sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir)

Performans: Harika

Polkadot, farklı blockchain ağları arasında birlikte çalışabilirliği sağlamayı amaçlayan bir blockchain platformudur. Farklı blockchain ağlarının iletişim kurması ve birlikte çalışması için bir yol sağlayarak daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve işlevsellik sağlar. Polkadot'un başlangıçta büyük bir heyecanı vardı, ancak son birkaç yılda bu ilgi azaldı. Geliştirme hala güçlü olsa da, cüzdanlar ve birçok farklı parachain üzerine kurulu yaygın olarak benimsenen kullanım senaryoları biçiminde büyük kullanılabilirlik görmemiz gerekecek.

6.Solana (SOL)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Yüksek

Likidite: Yüksek Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Harika (Solana'nın yüksek hızı, onu birçok kullanım durumu için en iyi çözüm haline getiriyor ve bu da çok kısa bir süre içinde güçlü bir benimsemeye yol açıyor)

Tokenomikler: Orta (başlangıçta %8'lik enflasyon oranının %1,5'e düşmesiyle tokenomikler olumlu değil ama aynı zamanda çok da kötü değil)

Geliştirme Ekibi: Orta (Solana'nın benzersiz fikir birliği algoritmasının büyük sorunlarının gelecekte çözülüp çözülmeyeceği henüz belli değil)

Topluluk Desteği: Harika Güvenlik ve Şeffaflık: Kötü (Bir Solana düğümünü çalıştırmak için gereken yüksek kaynak maliyeti nedeniyle, geçmişte birden fazla zincir duruşunda görüldüğü gibi, ağın kontrolü, üzerinde yüksek güce sahip olan birkaç aktörün elindedir)

Performans: Harika

Solana, yüksek hızlı ve yüksek hacimli işlemler için tasarlanmıştır. Diğer blockchain ağlarına göre daha ölçeklenebilir ve verimli bir alternatif sunarak hızlı ve sık işlem gerektiren uygulamalar için çok uygun hale getiriyor. Staking için en iyi kripto para olarak kabul edildiği bir zaman vardı. Solana, FTX'in sahtekar kurucusu ve blockchain savunucusu Sam Bankman-Fried ile bağlantısı nedeniyle çok acı çekti. Proje, kalan bazı teknik engellerden kurtulmayı başarır ve büyük kullanılabilirlik vaadini yerine getirirse (örneğin kendi akıllı telefonlarıyla), SOL bir anka kuşu gibi ayağa kalkabilir. Risk ve ödül muhtemelen diğer birçok üst düzey projeden daha yüksektir.

7.Polygon (MATIC)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Yüksek

Likidite: Yüksek

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Harika (Ethereum'a daha ucuz bir alternatif sunmanın basit kullanım durumuyla Polygon büyük bir benimseme görüyor)

Tokenomik: Harika (ücret jetonunun bir kısmı yakılıyor, bu da deflasyonist bir varlıkla sonuçlanıyor)

Geliştirme Ekibi: Harika

Topluluk Desteği: Harika

Güvenlik ve Şeffaflık: Mükemmel (100'den fazla bağımsız düğüm)

Performans: Harika

Polygon (eski adıyla Matic Network), merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) oluşturmak için daha ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir altyapı sağlar. Geliştiricilerin Polygon ağında Ethereum uyumlu dApp'ler oluşturmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan, Ethereum ağına "ikinci katman" olarak tasarlanmıştır. Polygon, düşük maliyetli yapısı nedeniyle birçok proje tarafından büyük oranda benimseniyor. Polygon'un iş modelinin kopyalanması teoride kolay olsa da, istikrarlı bir büyüme sağlayan harika bir ağ etkisi oluşturmayı başardılar.

8.Avalanche (AVAX)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Orta

Likidite: Orta

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Orta (Avalche'ın alt ağ yaklaşımının özellikle oyunlarda harika kullanım durumları vardır ancak şu ana kadar yaygın bir şekilde benimsenmesi gerekmektedir)

Tokenomik: Harika (ücret jetonunun bir kısmı yakılıyor, bu da deflasyonist bir varlıkla sonuçlanıyor)

Geliştirme Ekibi: Harika

Topluluk Desteği: Orta

Güvenlik ve Şeffaflık: Mükemmel (100'den fazla bağımsız düğüm)

Performans: Harika

Avalanche ayrıca, diğer "ikinci katman" çözümlerinden farklı bir yaklaşım izlemesine rağmen, merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) oluşturmak ve akıllı sözleşmeleri yürütmek için daha ölçeklenebilir, birlikte çalışabilir ve merkezi olmayan bir altyapı sağlar. Avalanche, Avalanche C-Zinciri'nin alt zincirleri olan alt ağlar sunar. Bu, web3 alanındaki en büyük oyun projelerinden biri olan DFK Chain'de gördüğümüz gibi, çeşitli kullanım durumları için özel bir blok zincirinin kolayca başlatılmasını sağlar.

9.Thorchain (RUNE)

Piyasa Değeri: Orta

İşlem Hacmi: Orta

Likidite: Orta

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Orta (merkezi olmayan zincirler arası takaslar şaşırtıcı ve çok ihtiyaç duyulan bir kullanım durumudur, ancak Thorchain şu ana kadar çok az benimsenmiştir)

Tokenomik: Harika (doğrulayıcıların RUNE'u stake etmesi gerekiyor ve her likidite havuzunun içinde kilitli yansıtılmış miktarda RUNE olması gerekiyor, bu da artan benimsenmeyle birlikte tokene olan talebin yüksek olmasına neden oluyor)

Geliştirme Ekibi: Harika

Topluluk Desteği: Orta

Güvenlik ve Şeffaflık: Harika (Thorchain, konu farklı blockchainler arasında varlık alışverişi olduğunda geçmişte gördüğümüz pek çok köprü hackine çözüm olmayı hedefliyor)

Performans: Orta

Thorchain, merkezi olmayan finans alanındaki en büyük sorunlardan biri olan, bağımsız blok zincirler arasındaki varlıkların güvensiz ticaretini çözmeyi hedefliyor. Vizyon oldukça ümit vericidir ancak gerçekleştirilmesi zordur ve çok fazla zaman ve özveri gerektirir. Başarılı olursa Thorchain web3'ün büyük bir kısmında devrim yaratacak.

10.Dogecoin (DOGE)

Piyasa Değeri: Yüksek

İşlem Hacmi: Yüksek

Likidite: Yüksek

Kullanım Durumu/Evlat Edinme: Kötü (meme-coin olarak adlandırılan DOGE için henüz gerçek bir kullanım durumu yoktur, ancak bazıları Elon Musk'un bunu gelecekte bir ödeme standardı olarak tanıtacağını tahmin ediyor)

Tokenomik: Kötü (maksimum miktarda token arzı yok ve sabit enflasyon)

Geliştirme Ekibi: Kötü (uzun zaman önce projeden çekildi)

Topluluk Desteği: Harika Güvenlik ve Şeffaflık: Orta (Bitcoin'e benzer ancak daha az madenci olduğundan daha düşük güvenlik)

Performans: Harika (Elon Musk'un eylemlerinin çok değişken ve güçlü etkisi)

Dogecoin, Bitcoin'in neşeli bir parodisi olarak yaratıldı. Maskotu olarak "Doge" internet memesinden Shiba Inu köpeğini kullanıyor ve arkadaş canlısı ve esprili topluluğuyla tanınıyor. Temelleri kötü olan ama yine de muhteşem geçmiş performansına sahip bir projeyi göstermek için Dogecoin'i bu listeye dahil ettik. Bu, henüz gerçek bir kullanım durumu olmasa bile, güçlü bir topluluk ve pazarlama öyküsünün bir varlığın (kısa vadeli) fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabileceğini göstermelidir.

Kaynak: blockpit

Etiketler :