Emekli Maaşı Asgari Ücretten Az Olamaz!

Emekli Maaşı Asgari Ücretten Az Olamaz!
Türkiye Emekliler Derneği emekli maaşlarında yapılacak düzenleme için basın açıklamasında bulundu.

Emekli maaşlarına gelecek zam için "Asgari ücretin üzerine yükseltilmeli" çağrısında bulunan Dernek Ergün, "SSK - Bağ-Kur fark etmeksizin en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerine yükseltilmelidir" dedi.

Milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli zammını açıklamasını beklerken, Emekli Derneği çağrıda bulundu.

Türkiye'de emekli maaşının son 15 yıla kadar hiç asgari ücretin altına inmediği belirtildi. Hükümete çağrıda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ergün, "Emeklilerimiz geçinemiyor. Emekli maaşı en az 17 bin lira olmalıdır." dedi.

"Bu durumun ortadan kaldırılması emeklilerin ortak beklentisidir. TÜED olarak, en düşük emekli aylıklarının asgari ücrete çekilmesini, bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmasını ve üzerine emekli zammı uygulanmasını istiyoruz. Bu artışların Hazine'ye oluşturacağı yük, emeklinin insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinden daha önemli değildir."

Emeklisi mutlu bir toplum için kalıcı, kapsayıcı ve emeklisini kalkındıran bir modelle geçilmesi çağrısında bulunan Ergün, "Emeklinin sorunlarının gerçek çözümü intibaktır. Meclis'ten talep ve beklentimiz bir an evvel intibak sürecinin başlatılması ve gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır.1 açıklamasında bulundu

Kaynak:baskatip.com Emekli Haberleri

Etiketler :