"Dolar/TL Cuma Gününü Artışla Tamamladı, Yeni Haftaya Yükselişle Başladı"

"Dolar/TL Cuma Gününü Artışla Tamamladı, Yeni Haftaya Yükselişle Başladı"
Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,28'lik bir artışla 29,8423 seviyesinden tamamladı. Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar/TL, saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,2'lik bir değer kazancıyla 29,8940 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 32,7230'dan, sterlin/TL yüzde 0,1 primle 38,0080'den satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,1'lik bir azalışla 102,3 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine ilişkin beklentilerin artmasıyla yatırımcıların tedbirli davrandığını belirtiyor. Ayrıca, bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin varlık fiyatları üzerinde oynaklığı artırabileceği vurgulanıyor.

Fed'in ocak toplantısında faizleri sabit bırakması beklenirken, mart toplantısında ise yüzde 65 ihtimalle ilk faiz indirimini gerçekleştireceği öngörülüyor.

Bu hafta, yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirme raporu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) JPMorgan'ın New York'taki merkezinde düzenleyeceği Yatırımcı Günleri toplantısı önemli gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

Bugün, yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ile perakende satış verileri takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 101 ve 100 seviyelerinin destek, 103 ve 104 seviyelerinin direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Etiketler :