Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan Aralık Ayı Enflasyonu Açıklaması! Düşüş Sürüyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan Aralık Ayı Enflasyonu Açıklaması! Düşüş Sürüyor!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamlarında düşüş olduğunu belirtti. Bu açıklama memur ve emeklilere daha az zam vermek için TÜİK düşük enflasyon açıklayacak iddiasını...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamlarında düşüş olduğunu belirtti. Bu açıklama memur ve emeklilere daha az zam vermek için TÜİK düşük enflasyon açıklayacak iddiasını akla getirdi.

Enflasyon mücadelede Mehmet Şimşek ile yeni bir dönemin başladığını ifade eden Cevdet Yılmaz, mücadele mesajı verdi rakamların giderek düştüğünü ifade etti.

Cevdet Yılmaz 'Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda enflasyon verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin durdurulamadığını belirten Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Ekonomik büyümenin sürdüğünü vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

"Son göstergeler de Türkiye ekonomisinin gücünün ve Türkiye ekonomisine güvenin en belirgin göstergeleridir. Türkiye ekonomisi, son 20 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4 büyümüştür. 2023 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 oranında büyümüştür. Uluslararası tahminlere göre, bu yılın sonunda 1 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğüne ulaşmış olacağız. Satınalma Gücü Paritesi'ne göre; Türkiye ekonomisi, dünyanın 11'inci büyük ekonomisi konumunda. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için gayret sarf ediyoruz; aylık bazda düşüşler başladı, inşallah 2026 yılında da tek haneli rakama ulaşmış olacağız."

Kaynak:baskatip.com Korkusuz Medya!

Etiketler :