Bunu Yapanlar Devletten Toplamda 15 Milyon TL Ödeme Aldı!

Bunu Yapanlar Devletten Toplamda 15 Milyon TL Ödeme Aldı!
Vergi Kaçakçılığıyla Mücadelede Vatandaş Desteği Artıyor! İhbar Edenlere Milyonlarca Lira Ödeme Yapıldı

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede vatandaşların desteği her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl vergi kaçıranları ihbar eden 176 kişiye toplam 14,8 milyon lira ödeme yapıldı. Bu sayede son 5 yılda vergi kaçıranları ihbar eden 1340 kişiye toplamda 63 milyon 543 bin lira ödenmiş oldu.

Kayıt dışı ekonominin azaltılması, birçok açıdan fayda sağlıyor. Ekonomiye istikrar getiriyor, gelir dağılımını düzeltiyor, istihdamı artırıyor, verimliliği ve rekabet gücünü yükseltiyor ve kamu gelirlerini artırıyor.

Kayıt dışı faaliyetlerle mücadelede kamu kurum ve kuruluşları, birlikler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iş birliği yapması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşları vergi kaçıranları ihbar etmeye teşvik ediyor.

İhbarı doğru çıkan kişilere, kesinleşen verginin belirli bir oranında ödeme yapılıyor. Geçen yıl ihbarda bulunanlara ödenen ikramiye tutarı 14 milyon 832 bin lira oldu.

Son 5 yılda vergi kaçıranları ihbar edenlere toplamda 63 milyon 543 bin lira ödendi. Bu rakam, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin ne kadar önemli olduğunun göstergesi.

Eğer siz de vergi kaçıran bir işletme gördüyseniz, GİB'i arayarak veya internet üzerinden ihbarda bulunabilirsiniz. Vatandaşların desteğiyle kayıt dışı ekonomiyi azaltmak ve daha adil bir toplum inşa etmek mümkün.