BIST 100 Endeksi, Günün İlk Yarısında Yükselişle, Bankacılık Sektörü Öne Çıkıyor

BIST 100 Endeksi, Günün İlk Yarısında Yükselişle, Bankacılık Sektörü Öne Çıkıyor
Bugünün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 145,4 puan artarak 7.774,14 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 49,1 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 5,84, holding endeksi ise yüzde 1,86 değer kazandı.

Bankacılık sektörü en çok kazandıran olurken, kimya, petrol ve plastik sektörü yüzde 0,80'lik düşüşle en çok gerileyen sektör oldu.

Uzmanlar, küresel pay piyasalarının, ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya karışık bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde önemli veri gündemi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta başlayacak "Yatırımcı Günleri" toplantılarının takip edileceğini ifade etti.

Dünya genelinde önemli merkez bankalarının şahin politikalarının sona erdiği beklentilerine rağmen, faiz indirimlerinin büyüklüğü ve zamanına dair belirsizlikler fiyatlamalarda zorluk yaratmaya devam ediyor.

Moody's'in Türkiye değerlendirme raporu ve TCMB'nin JPMorgan'ın New York'taki merkezinde düzenleyeceği Yatırımcı Günleri'nin ilk toplantısı yakından izlenecek.

Uzmanlar, öğleden sonra yurt içinde hazine nakit dengesini, yurt dışında ise sakin veri gündemini takip edeceklerini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.800 ve 7.900 seviyelerinin direnç, 7.600 ve 7.500 puanın destek konumunda olduğunu vurguladı.

Etiketler :