5.5 milyon memuru 13.5 milyon emeklisi olan ülke: Türkiye!

5.5 milyon memuru 13.5 milyon emeklisi olan ülke: Türkiye!
Sosyal Medya'da emekli ve memur sayısı gündem oldu.

Bu sayıyı hiç bir bütçenin karşılayamayacağı düşünleri varken tam tersi fikirde olanlar da vardı. Türkiye'deki emekli ve memur sayısı tartışmasının detayları haberimizde.

Nur Akkaya Özel Haber

EYT'nin resmileşmesiyle milyonlarca vatandaş emeklilik hayaline kavuştu. Ekonomi uzmanı Ahmet Koçaklı, Türkiye'nin bu kadar emekli ve memura rağmen ayakta kalabilmesinin mucize olduğunu aktardı.

"Türkiye'nin verimlilik esaslı rekabet etme gücü ortadayken, bu rakamlar düşünülmesi gereken sorunlardır." diyen Koçaklı, "bu rakamlara ne sosyal güvenlik sistemi ne de kamu bütçesi yeter" dedi.

Koçaklı sözlerine şöyle devam etti:

"Yettiremeye çalışırsan ise ana kamu hizmetlerinden ödün vermen gerekir.

40-50 yaşlarında emekli olmuş sağlıklı insanların yurtdışında olduğu gibi iş gücüne dahil olması gerekirken, kamuda ise personel azaltmaya gidilmesi gerekir ve verimlik esaslı performans ölçümü yapılması gerekir. Tüm kazanılan paranın bir karşılığı vardır ve bu karşılık da verimliliktir!

Aksi halde bu kitlelerin oyu için bu kitleleri sürekli hoş tutmak için verilen çaba ve bütçe geri kalan kamu hizmetlerini törpülemektedir. Dolayısıyla eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım için verdiğiniz fahiş vergilerin karşılığını alamaz…

Çocuğunuzu özel okula verir, hastalandığında özel hastaneye götürür, özel güvenlikli sitelerden çocuğunuzu servisle okula göndermeye devam edersiniz! Seçim uğruna hoş tutulan kitleleri beslemek uğraşı, geleceğinizle oynuyor!"

Kaynak:baskatip.com Haberin Yeni Adresi

Etiketler :