Bu emekliler yüzde 25'lik zamdan nasibini almayacak

Bu emekliler yüzde 25'lik zamdan nasibini almayacak
Milyonlarca Emekliyi İsyan Ettirebilecek Zam Haberleri!

Emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkı zammı yansıtılacak. Bu zammın oranı merak konusu olurken, milyonlarca emekliyi isyan ettirecek bir haber Ankara kulislerinden sızdı.

İddiaya göre zam sadece kök maaşlara yapılacak. Bu da milyonlarca emeklinin maaşında hiçbir artış olmayacağı anlamına geliyor.

Yılın ilk 4 ayında yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin alım gücü eridi. Temmuz ayındaki zammın da sadece kök maaşlara yapılması, bu sorunu çözmeye yetmeyecek.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, geçen yıl temmuz ayındaki zammın da sadece kök maaşlara yansıtıldığını hatırlatıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu yıl da aynı şeyi yapacağını öngörüyor.

Mevcut durumda 10 bin lira taban aylık alan emeklilerin maaşları 7 bin liraya kadar düşmüş durumda. Temmuz ayındaki zammın da sadece kök maaşlara yapılması, bu emeklilerin maaşlarında herhangi bir artış olmamasını sağlayacak.

Emeklilerin maaşlarında olması gereken artış için yasal düzenleme şart. Aksi takdirde milyonlarca emeklinin ekonomik durumu iyileşmeyecek.